Član Predsedništva SDP-a Fahrudin Đekić izjavio je na konferenciji za novinare da će, pored predsednika, na Kongresu biti izabrani novi članovi Predsedništva i Glavnog odbora stranke, te da će time biti ostvareno obećanje o najavljenim kadrovskim promenama.

“Nakon toliko godina uspešnog vođenja Novog Pazara, SDP želi da se prilagodi modernim trendovima i načinima rada i da pruži podršku novim, mladim ljudima koji će u narednom periodu voditi stranku, mladima koji nemaju mnogo godina, ali imaju mnogo političkog i radnog iskustva i koji će biti garant da ćemo u narednom periodu još bolje, brže i jače ići putem koji je ustanovio naš osnivač Rasim Ljajić”, poručio je Đekić.

On je kazao da će rukovodstvo stranke biti izabrano na radnom delu Kongresa, koji će biti zatvoren za javnost, te da trenutno ima “više predloga i kandidata za predsednika stranke”.

Prema nezvaničnim informacijama Sto plus radija, kao najveći favorit za novog predsednika Sandžačke demokratske partije figurira Samir Lekić, pravnik koji je nedavno izabran za predsednika Skupštine Novog Pazara.

Lekić je rođen 1988. godine u Novom Pazaru, a diplomirao je na Državnom univerzitetu u ovom gradu. Od 2016. godine je bio angažovan u Kabinetu gradonačelnika Nihata Biševca, a od 2019. do izbora za predsednika lokalnog parlamenta bio je njegov šef.

Na čelu Sandžačke demokratske partije od 2013. godine je Nihad Hasanović, nasledivši Rešada Hodžića koji je tom partijom rukovodio od 2009. godine kada je njen osnivač Rasim Ljajić formirao Socijaldemokratsku partiju Srbije (SDPS).

Đekić: Promenićemo način raspodele sredstava medijima, ne stojimo iza targetiranja novinara

Član predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Fahrudin Đekić izjavio je da će se u narednom periodu raditi na načinu raspodele sredstava namenjenih sufinansiranju medijskih projekata i da će se sadašnja praksa promeniti.

On je dodao i da SDP, principijelno, ne stoji i ne može stajati iza bilo kakvog targetiranja novinara.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *