Na sednici Skupštine opštine Sjenica danas je formirana nova vladajuća većina koju čini 14 odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, četiri odbornika Socijalističke partije Srbije (SPS) i po jedan odbornik iz Liberalno demokratske partije (LDP) i Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS).

Do formiranja nove većine od 20 odbornika došlo je zahvaljujući podršci Remza Turkovića, člana odborničke grupe okupljene oko Sandžačke demokratske partije i Rijalde Gurdaš iz BDZ Sandžaka.

Nova većina smenila je dosadašnjeg zamenika predsednika Opštine Muriza Turkovića iz redova Sandžačke demokratske partije (SDP) i na njegovo mesto postavila Minelu Kalender iz SDA Sandžaka.

Pored Turkovića, smenjeni su i ostali kadrovi SDP-a, čalnovi Opštinskog veća Zlatko Jusufović, Rijad Hodžić i Rušid Mešić.

Takođe, odbornici lokalnog parlamenta razrešili su dužnosti direktora JKP “Vrelo” Ismeta Mehmedbašića i na njegovo mesto postavili Adnana Gurdaša. Umesto Ermedina Kolašinca novi direktor Ustanove za kulturu je Tamer Turković, a Mihajlo Tripković je na mestu direktora Turističke organizacije zamenio Murata Garibovića.

Podsećamo da su na vlasti u Sjenici do danas bili SDA Sandžaka, SDP i SPS, a da se pre par dana pojavila informacija da će SDP sa odbornicima BDZS i “Samostalne SDA” formirati novu većinu na sednici Skupštine koja je bila planirana za iduću sedmicu.

N.Kočović