Predstavnici Sandžačke demokratske partije, Sandžačke narodne partije i Stranke za Sandžak ocenili su danas da će lista Stranke demokratske akcije Sandžaka na predstojećim parlamentarnim izborima “doživeti težak poraz”.

Član predsedništva SDP Meho Mahmutović izjavio je na konferenciji za medije da SDA Sandžaka “nema ništa da ponudi” i da im je jedina tema lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

“Sulejman Ugljanin je politička prošlost i neka se zapita zašto niko nije želeo sa njim u koaliciju. Uvek je bio pun reči hvale za svoje koalicione partnere dok zajednički čine vlast, ali bi ih nakon njihovog ili svog izlaska iz vlasti najoštrije kritikovao”, izjavio je Mahmutović.

On je dodao i da je SDP politička budućnot, da ova stranka svakodnevno raste i da u Novom Pazaru “svi hoće u SDP”.

Predsednik SNP Mirsad Đerlek ocenio je da o kredibilitetu lidera SDA Sandžaka najviše govori podatak da se “hvalio da je zaustavio izgradnju hirurškog bloka u Novom Pazaru”.

“Obećavam da ćemo mi izgraditi novi hirurški blok kada koalicija okupljena oko Aleksandra Vučića pobedi na izborima”, izjavio je Đerlek.

On je naglasio da nikad nije razgovarao sa Ugljaninom o formiranju jedinstvenog bošnjačkog bloka.

Predsednik SZS Fevzija Murić ocenio je da će predstojeći izbori označiti “definitivni kraj SDA Sandžaka i Sulejmana Ugljanina”.

“Ugljanin trenutno pokušava da izazove razdor među Bošnjacima i ja ih pozivam da mu oni konačno kažu ne, jer je on svojim postupcima uništio SDA i Bošnjačko nacionalno veće, razbio Islamsku zajednicu i ništa pozitivno za Bošnjake nije uradio”, izjavio je Murić.

SDP, SNP i SZS deo su koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koja će na predstojećim izborima izaći kao lista “Aleksandar Vućic – budućnost u koju verujemo”.

N. Kočović