Selaković je za televiziju Pink kazao da je dobio poziv za posetu Moskvu, kao i da je poziv prihvatio.

„Ne mogu da kažem kada će doći do realizacije. Dogovara se datum, a teme će sigurno biti važne za Srbiju“, rekao je Selaković.

Podsetio je da je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov danas u zvaničnoj poseti Turskoj, koja je članica NATO i zemlja kandidat za EU.

„Videćete da niko neće govoriti u inostranoj javnosti o ovome što se dogodilo u Srbiji, šta se desilo sa zabranom dolaska, odnosno zabranom preleta. Još jednom ćemo moći da vidimo kako može da ode u jednu zemlju koja je članica NATO i kako to nije problem. Ovde je očigledno bio neki drugi problem“, rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, poseta Šolca Beogradu je važna jer je Nemačka najveći investitor i pojedinačni donator u Srbiji – navodeći da je razmena izmedju Nemačke i Srbije premašila šest milijardi evra i da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju 77.000 radnika.

„Poruke koje ćemo čuti nisu ni lepe ni lake. Važno da ih čujemo i da se razgovara. Nismo u prilici u razgovoru sa Nemačkom da biramo“, rekao je Selaković.

Šef srpske diplomatije je ocenio da je važno jačanje Otvorenog Balkana kroz slobodu kretanja ljudi, usluga, roba i kapitala, jer se kroz ekonomsko povezivanje povećava i snaga uključenih zemalja pa se i otvorenije razgovara o političkim pitanjima.

„Zato smo uvek za Otvoreni Balkan, i da prihvatimo i one koji su spremni da se uključe“, rekao je Selaković.