Srbija, kako je dodao, svoju čvrstu opredeljenost za stabilnost u regionu i mirno rešavanje svih otvorenih pitanja potvrđujei kroz inicijativu „Otvoreni Balkan“, preko koje ekonomskom saradnjom zemalja u regionu prevazilazimo političke nesuglasice.

Šef srpske diplomatije posebno se osvrnuo na situaciju na Kosovu, ponovivši opredeljenost Beograda za dijalog pod okriljem EU i postizanje kompromisnih i održivih rešenja, navodi se u saopštenju.

Ministar je, kako se navodi, upoznao ambasadore i sa položajem srpskog naroda na Kosovu i „serijom međuetničkih incidenata protiv Srba, istakavši sinoćni napad Albanaca i ranjavanje dvojice Srba u Babinom Mostu“.

Naglasivši značaj angažovanja KFOR-a, u okviru mandata koji mu je poveren Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244, Selaković je upozorio da bi svaka naredna provokacija Prištine mogla da izazove nesagledive posledice.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana, kao i o geopolitičkim posledicama rata u Ukrajini.