Selaković je prilikom dodele nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu istakao da je standard kojem se teži, nulta tolerancija na smrtne povrede i povrede sa smrtnim ishodom i ukazao da je za jednogodišnji period broj smrtnih slučajeva i težih povreda sa smrtnim ishodom, umanjen za 15 odsto.

“Kada imamo u vidu da je oblast građevinarstva jedna od vodećih u izazovima koje sa sobom nosi zaštita bezbednosti i zdravlja na radu, onda ću vam reći da smo u građevinarstvu uspeli da taj broj smrtnih slučajeva i teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom smanjimo za 30 procenata”, naglasio je Selaković.

Govoreći o izazovima koje sa sobom nosi bezbednost i zdravlje na radu, ministar je rekao da Srbija ima rezultate kojima može da se pohvali i da postoji tendencija smanjenja smrtnih ishoda i teških povreda.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva, Selaković je ocenio da je društvo krenulo ulaznom putanjom kada je formirana Vlada na čijem čelu je tada bio aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i dodao da je time zakoračeno u deceniju ekspanzivnog, ozbiljnog privrednog razvoja i rasta.