Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Beogradu da Srbija „dosledno podržava teritorijalni integritet Grčke na kopnu i moru“ i da je važno uložiti napore da se izbegne svaka eskalacija u području Istočnog Mediterana.

Selaković je nakon sastnka sa grčkim kolegom Nikosom Dendijasom istakao da je važno uložiti napore da se izbegne svaka eskalacija u području Istočnog Mediterana i da se mora insistirati na poštovanju međunarodnog prava i rezolucija Saveta bezbednosti UN na kojima počiva mir u tom regionu.

Izrazio je i zahvalnost ministru Dendijasu i Grčkoj na potvrđenoj podršci po pitanju Kosova i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Selaković je rekao da su odnosi strateškog partnerstva Srbije i Grčke zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda, te snažnim kulturnim i civilizacijskim vezama.

Sagovornici su izrazili želju za nastavak produbljivanja odnosa, kroz redovne susrete na visokom i najvišem nivou i razne vidove bilateralnih konsultacija, ali i trilateralne formate koji uključuju Republiku Kipar i Severnu Makedoniju.

Selaković je dodao da očekuje da, uporedo sa rastom obima robne razmene između dve zemlje, bude povećano i interesovanje grčkih kompanija za investiranje u Srbiji.