“Moji fudbaleri su večeras pokazali da zaslužujemo da budemo ovde. I naši navijači su bili neverovatni. Nisu bili brojni, ali su uneli živost na stadion i videli smo da smo fudbalska nacija. Cilj je bio da igramo neustrašivo i da prvi postignemo gol. Nismo uspeli, ali sve je otvoreno posle remija u drugoj utakmici u grupi (0:0). Zaista sam ponosan na sve što su igrači uradili. Moramo da se držimo zajedno i da verujemo”, rekao je Herdman.

Kanada je večeras izgubila od Belgije sa 0:1 u utakmici prvog kola Grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kanadska ekipa mogla je da povede u 10. minutu, ali je belgijski golman Tibo Kurtoa odbranio jedanaesterac koji je izveo Alfonso Dejvis.

“Nadali smo se da će to biti naš prvi gol. Ponosan sam na Alfonsa, uzeo je loptu, a cela zemlja čekala je na taj prvi gol. Ponosan sam na njegovu hrabrost. Ovo nije bilo njegovo veče, ali i Kurtoa je dobar golman… Statistika i šanse nam idu u korist, ali kada su tamo golman iz Real Madrida i iskusni defanzivci, nije lako postići gol. Ponekad smo imali previše dodavanja oko šesnaesterca”, naveo je Herdman.

“Ne mogu da se žalim. Sada moramo da ostavimo ovu utakmicu iza nas, čak iako ima lekcija i pozitivnih stvari koje možemo da naučimo. Čeka nas velika utakmica protiv Hrvatske, a mi zaslužujemo da budemo ovde”, dodao je on.

Kanada će u drugom kolu u nedelju igrati protiv Hrvatske, a Belgija protiv Maroka.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *