„Nećemo prestati da ga kritikujemo za sve što se ne slažemo, što smatramo neispravnim, ali moramo priznati da je odoleo pritiscima da Rusiji zavede sankcije, da prekine odnose sa Rusijom i Kinom, da se u formi zakletve više puta izjasnio da nikada neće priznati nezavisnost Kosova, da štiti Republiku Srpsku, što pomaže Srbe u Crnoj Gori i tako dalje“, rekao je Šešelj.

Ocenio je da bi, ukoliko se ode u drugi krug glasanja na predsedničkim izborima, „prozapadne izdajničke stranke organizovale velike demonstracije i nemire sa krvoprolićem“.

„Možda se ispostavi da mu naša podrška nije ni potrebna, ali nije bitno. Važno je da je naša savest čista. To što ga podržavamo, ne znači da mu dajemo befel za svaki njegov potez, opet će naša kritika biti najoštrija“, istakao je predsednik radikala.

Dodao je i da će SNS, ukoliko ne bude sama imala većinu na parlamentarnim izborima, morati da pravi koaliciju sa SRS.

„Ja sam realista. Ni na ovim izborima ne možemo imati više glasova od naprednjaka, ali ako oni padnu ispod 50 posto, a mi budemo imali jaku poslaničku grupu, onda mogu da biraju da li će sa nama u koaliciju, ili sa ovim izdajničkim prozapadnim strankama“, naveo je Šešelj.

Ocenio je da će SRS izazvati „uragan“ na političkoj sceni, da će se vratiti u skupštinu Srbije, kao i da dolazi „renesansa“ te stranke.

„To nije po volji vlasti, a još manje je po volji prozapadne opozicije. I jedni i drugi će pokušati da nas spreče, ali sam ubedjen da ćemo se izboriti i da ćemo na biračkim mestima sačuvati naše glasove“, kazao je Šešelj.

Naveo je da će uvek biti kritički nastrojeni, bilo da su u opoziciji ili u vlasti, kao i da nikada neće dozvoliti da u vladi Srbije sede ministri poput Zorane Mihajlović ili Nebojše Stefanovića, ili onih koji su na sednici vlade glasali za uvodjenje sankcija Rusiji i istakao da SRS u potpunosti podržava Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina.

„Mi jesmo u principu protiv rata, ali ovde se rat nije moga izbeći. Rusija je trebala da dozvoli da Ukrajina udje u NATO? Ne može. Pa da joj iz Ukrajine prete nuklearnim raketama koje bi za pet minuta doletele do Moskve? Ne može“, naglasio je lider radikala.

Ocenio je da je zvanična reakcija Srbije na situaciju u Ukrajini „dosta uravnotežena i balansirana“.

„Za nas Srbe i za Rusiju je najvažnije što je (Vučić) odbio sve pritiske da se zavode sankcije. Srbija nikada neće zavoditi sankcije Rusiji“, kazao je Šešelj.

Potpredsenica SRS Vjerica Radeta u svom obraćanju rekla je da oni danas zvanično započinju kampanju i ocenila da radikali narodu nude „najboljeg kandidata za premijera – Vojislava Šešelja i najboljeg kandidata za gradonačelnika Beograda – Miljka Ristića“.

„Ima li neko bolje kandidate? Nema, naravno da nema. Naši kandidati su se dokazali u svakom smislu, sve što su radili, radili su od srca, radili su punim plućima, radili su požrtvovano i što je najbitnije, radili su pošteno. U političkim biografijama i jednog i drugog kandidata stoji činjenica da su na istom političkom putu već tri decenije. Brane i zalažu se za istu ideologiju“, kazala je Radeta.

Istakla je da je prioritet, želja i namera SRS da „preuzme“ vlast i u Srbiji i u Beogradu i da pokaže narodu da „postoje drugačiji političari i drugačiji ljudi od onih koji su bili i oni koji su sada na vlasti“.

Poslanica SRS u skupštini Vojvodine Marina Nedeljković izjavila je da iskreno veruje da su i Srbiji i njenom narodu „potrebni srpski radikali“.

„Mi smo se ovde danas okupili pod sloganom ‘Pod zastavom Srbije’, ne samo u ovoj sali, već duboko verujem da ćemo pod tom istom zastavom ući i u skupštinu Srbiji. Pod tom istom zastavom koja će se vioriti, ako Bog da, a daće, i na tvrdjavi u Kninu i na Cetinju i na tvrdjavi u Prizrenu i u svakom drugom gradu“, rekla je Nedeljković.

Kandidat za gradonačelnika Beograda SRS Miljko Ristić istakao je da će jedan od njegovih prioriteta biti na efikasnosti primarne zdravstvene zaštite, jer je, tokom svoje višegodišnje karijere u zdravstvu, najviše čuo primedbi gradjana da imaju otežan pristup lekaru primarne zdravstvene zaštite i da se dugo čeka na preglede i dijagnostike.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE: