„Vrše pritisak na Srbiju da zavede sankcije i da se odrekne Kosova i Metohije, da pusti niz vodu Republiku Srpsku kako bi se utopila u unitarnoj Bosni i Hercegovini“, rekao je Šešelj za Betu na prijemu u ruskoj ambasadi povodom Dana Rusije.

Kako je naglasio, Srbija mora da zadrži svoj stav uprkos pritisku, „ne sme biti oklevanja, ne sme biti uzmicanja, mora po svaku cenu da izdrži“.

On je naveo da mu nije bilo preveliko iznenadjenje da nije omogućeno Lavrovu da dodje.

„Znao sam s kakvim smo zemljama okruženi, znao sam za taj slugeranjski mentalitet, za te kmetske duše u režimima i u Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, verovatno i u Rumuniji“, rekao je Šešelj.

On je istakao da se nada da će gradjani, narodi tih zemalja da se oslobode tih režima i da će imati onu vlast kakvu zaslužuju, a da će ta vlast biti proruska i da ćemo svi mi Sloveni sa Balkana da se ujedinimo oko Rusije.

Podsetio je da se Dan Rusije obeležava 11. juna, ali je svečanost pomerena jer je trebalo da dodje Lavrov, napominjući da je prusutan veliki broj uglednih ljudi.

„Redovno zovu mene i Aleksandra Šešelja kao predstavnike SRS i velike prijatelje Rusije. Ovde su me svi srdačno primili pogotovo vojni atašei, jedan general i dva pukovnika. Valjda je nekako i red da se četnički vojvoda druži sa generalima i pukovnicima“, rekao je Šešelj.