Neto profit Unikredit (UniCredit) Grupe, tokom drugog kvartala ove godine, ne računajući Rusiju, iznosio je 1,5 milijardi evra, saopšteno je danas iz te italijanske bankarske grupacije.

To je, kako navode, šesti uzastopni kvartal u kojem je Unikredit Grupa ostvarila profitabilni rast.

Ne računajući Rusiju, neto prihod Unikredit Grupe u drugom kvartalu 2022. godine viši je za 12,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok su troškovi smanjeni za 4,4 odsto na godišnjem nivou.

Izvršni direktor Unikredit Grupe Andrea Orćel rekao je da ostvareni rezultati daju dobre smernice za celu 2022. godinu, što je prema njegovim rečima, važan korak za ispunjenje trogodišnjeg plana te Grupe.

„Globalna ekonomija se suočava sa izazovima bez presedana i velikom neizvesnošću. UniKredit je izgradjen na čvrstim temeljima, koji nas dobro pozicioniraju da se krećemo u bilo kom makroekonomskom okruženju koje je pred nama. Sve to osigurava da ostanemo jaki i otporni, što će nam omogućiti da ispunimo odgovornost prema našim klijentima, zajednicama i šire zainteresovanim stranama, podržavajući ih dok se kreću kroz izazovna vremena koja su pred nama“, ocenio je Orćel.