Prijem je održan u nedelju, u Velikoj dvorani naroda u Pekingu, a priredilo ga je Ministarstvo odbrane, prenela je Kineska medijska grupa (CMG)

Siju koji je i predsednik Centralne vojne komisije, pridružili su se i drugi visoki lideri partije i države, uključujući premijera Li Kećijanga, Li Džanšua, Vang Janga, Vang Huninga, Džao Leđija, Han Dženga i Vang Ćišana.

Član Centralne vojne komisije, državni savetnik i ministar odbrane Vei Fenghe, uputio je svečane pozdrave svim oficirima i osoblju KNA, pripadnicima oružane policije i drugima u ime Centralnog komiteta KP Kine, Državnog saveta i Komisije.

Vei je odao počast veteranima i herojima koji su doprineli razvoju narodnih oružanih snaga i uzornih pripadnika vojske. Takođe je uputio pozdrave ljudima koji su se posvetili nauci, tehnologiji i industriji vezano za odbranu. On je izrazio zahvalnost partijskim odborima, vladama i narodnim organizacijama na svim nivoima koji su neumorno podržavali napore na jačanju nacionalne odbrane i oružanih snaga zemlje.

KNA su narodne oružane snage koje je osnovala KP Kine, rekao je Vei obraćajući se na događaju. Tokom proteklih 95 godina, pod čvrstim rukovodstvom KP Kine, narodna vojska je postigla neizbrisiva dostignuća u ostvarivanju nacionalne nezavisnosti, oslobađanju kineskog naroda i stvaranju zemlje prosperitetnom i snažnom, dodao je on.

KNA je podržala napore da se zaštiti nacionalni suverenitet, bezbednost i razvojni interesi zemlje i dala značajan doprinos očuvanju mira i spokoja u svetu, rekao je Vei.

Vei je pozvao na temeljno sprovođenje razmišljanja Si Đinpinga o jačanju vojske i ubrzanju modernizacije nacionalne odbrane i oružanih snaga.

On je takođe istakao napore da se izgradi čvrsta nacionalna odbrana i moćne oružane snage, srazmerne međunarodnom položaju Kine i koje zadovoljavaju potrebe njenih bezbednosnih i razvojnih interesa, pružajući na taj način stratešku podršku za ostvarivanje velikog podmlađivanja kineske nacije.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.