Šifrin je pobedila rezultatom 1:55,88 minuta i ostvarila rekordnu 21. pobedu u karijeri u veleslalomu. Ona je po broju pobeda u toj disciplini pretekla legendarnu Vreni Šnajder.

Amerikanka je pobedila u sedam od poslednjih osam veleslalomskih trka i osvojila je šampionsku titulu u toj disciplini prošlog meseca.

Takođe, danas je postala rekorderka po broju plasmana na pobedničko postolje u ženskoj konkurenciji – 138 i ima jedan podijum više od sunarodnice Lindzi Von.

U današnjoj trci drugo mesto zauzela je Norvežanka Tea Luiza Stjernesun sa 0,06 sekundi zaostatka, a treća je bila Kanađanka Valeri Grenije sa 0,20 sekundi zaostatka.

Šifrin je sezonu završila sa rekordnih 88 pobeda u Svetskom kupu, nakon što je pretekla Ingemara Stenmarka, koji sada ima jednu pobedu manje. On je i dalje rekorder po broju pobeda u veleslalomu – 46, koje je ostvario tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Šifrin je osvojila veliki kristalni globus i male kristalne globuse u slalomu u veleslalomu ove sezone u kojoj je postavila lični rekord od 2.206 bodova u Svetskom kupu.

Tri od sedam najbolje rangiranih skijašica nisu danas završile prvu vožnju, Slovakinja Petra Vlhova, Italijanka Federika Brinjone i Šveđanka Sara Hektor.

Dvostruka svetska šampionka Francuskinja Tesa Vorli zauzela je 11. mesto u kako je najavila, poslednjoj trci u karijeri. 

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *