Vang, koji je takođe član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, izneo je ove primedbe tokom brifinga za novinare povodom Sijevog prisustva 24. sastanku Saveta šefova država ŠOS-a u Astani, i kao primere naveo ovonedeljne Sijeve posete Kazahstanu i Tadžikistanu, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

“Predsednik Si je prisustvovao sastanku Saveta šefova država ŠOS-a, kao i sastanku ŠOS plus i istakao da ŠOS stoji na pravoj strani istorije, pravičnosti i pravde, kao i da je od velikog značaja za svet”, rekao je Vang 6. jula.

“Kineski predsednik pozvao je ŠOS, koji se suočava sa novim situacijama i izazovima, da obezbedi bezbednost, zaštiti prava na razvoj, učvrsti snagu jedinstva i nastoji da izgradi zajednički dom solidarnosti i međusobnog poverenja, mira i spokoja, prosperiteta i razvoja, dobrosusedstva i prijateljstva, kao i pravičnost i pravdu”, rekao je Vang.

Tokom brifinga posvećenog Sijevoj poseti Kazahstanu, Vang je rekao da su šefovi država Kine i Kazahstana ponovo potvrdili svoju snažnu političku volju da promovišu izgradnju kinesko-kazahstanske zajednice zajedničke budućnosti i napravili nove planove za uvođenje novih ‘zlatnih 30 godina'” bilateralnih odnosa.

“Kina ostaje nepokolebljiva u svojoj posvećenosti kinesko-kazahstanskom prijateljstvu, rešenosti da unapredi sveobuhvatnu saradnju i odlučnosti da nastavi međusobnu podršku po pitanjima koja se tiču suštinskih interesa obe zemlje, kao i poverenju da obe zemlje ostvare svoje razvojne ciljeve”, dodao je Vang.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *