„Možda su najbolja ekipa na sveteu. Promenićemo način igre u odnosu na ono kako smo igrali u drugom poluvremenu, ali Sitiju je isto, igraće na isti način. Ali uz naporan rad, takmičićemo se u revanšu i videćemo gde će nas to dovesti“, rekao je Simeone, preneo je Skaj.

Atletiko je sinoć u Mančesteru izgubio od Sitija sa 0:1, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona. Madridska ekipa se uglavnom dobro branila i nije imala šut u okvir gola.

„Dobra igra protiv izuzetnog tima koji je uspeo da uklopi prvoklasne fudbalere u vrhunsku ekipu. Želeli smo dobro da se branimo, da suzimo prostor i da ih napadnemo kontranapadima. Kada smo pokušali da napravimo šansu, oni su postigli gol“, naveo je Simeone.

Trener Sitija Pep Gvardiola napravio je tri izmene koje su i dovele do gola Kevina De Brujnea u 70. minutu, posle asistencije Fila Fodena koji je 80 sekundi ranije ušao u igru.

„Utakmica je bila teška. Oni su izveli trojicu odličnih igrača i zamenili ih  trojicom igrača istih kvaliteta. Priznajem da smo mislili da će Foden igrati od početka. Takodje, priznajem da je uživanje gledati kako Siti igra. Strpljenje koje imaju. Ali i mi smo tražili način da pobedimo“, rekao je Simeone.

Revanš utakmica na programu je 13. aprila u Madridu.