„Videla se snažna reakcija srpskog naroda koji nije spreman da odustane od prava da živi život dostojan čoveku u 21. veku na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Simić za TV B92.

Prema njegovim rečima, više hiljada gradjana Kosovske Mitrovice i Gračanice je na protestima izrazilo protivljenje i stav da se ne slaže sa politikom prištinskih vlasti.

„To je politika isterivanja Srba iz svih institucija i prosto proterivanja Srba sa prostora Kosova i Metohije“, ocenio je Simić.

Naglasio je da Srbi „neće dozvoliti“ da u opštini Severna Mitrovica, gde je prema njegovim rečima 95 odsto srpskog stanovništva, na čelu policije i policijskih struktura budu Albanci i dodao da je to suprotno svim sporazumima koji su potpisani u Briselu.

Kako je ocenio, Briselski sporazum „više ne postoji zbog poteza Aljbina Kurtija, kojima želi da eliminiše sve ono što je bilo u korist srpskog naroda, a svoj koren nalazi u tom sporazumu“.

„Ne postoji zato što oni koji su to potpisali ne poštuju, a oni koji su potpisali da će biti garant – ćute“, kazao je on.

Simić je dodao i da će Srpska lista uskoro tražiti novi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.