Sinančević trenutno ima treći rezultat u Evropi u bacanju kugle (21.86 metara) što mu, kako je rekao, daje pravo na velika očekivanja.

“Trudim se da se što bolje pripremim. Ovo prvenstvo će biti jedno od jačih u poslednje vreme. Tamo ću se naći sa velikim brojem jako dobrih takmičara. Daću sve od sebe i nadam se da ću biti jedan od najboljih po plasmanu”, poručio je Sinančević.

Srbija će imati dvojicu predstavnika u toj disciplini. Kolašinac je bio deo reprezentacije na svim prvenstvima Evrope na otvorenom u poslednjih 15 godina. Sa 21.06 metara u ovoj godini ima 12. rezultat od 26 kuglaša.

“Mislim da sam spreman da dam sve od sebe i nađem se u finalu. Ono što je specifično za ovo takmičenje jeste da su u istom danu i kvalifikacije i finale, što malo otežava situaciju, ali me to neće sprečiti da bacim što dalje mogu”, kazao je Kolašinac.

Kvalifikacije u bacanju kugle na programu su prvog dana EP od 10 časova, dok je finale zakazano za 20.58h.

Iako je izborio normu za nastup u trkama na 1.500 i 5.000 metara, Elzan Bibić će trčati samo na dužoj deonici gde ima 23. rezultat (13:24,42 minuta) od 25 prijavljenih atletičara.

“Biće to veliko iskustvo za mene i prvi put ću se takmičiti sa najboljima u Evropi na velikoj sceni. U trci će nastupiti osvajači medalja na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Daću sve od sebe i boriti se za visok plasman. Ovo je moja prva godina kako samo ušao u seniorsku konkurenciju”, rekao je Bibić.

On se pripremao na Pešterskoj visoravni i Atletskom stadionu u Novom Pazaru.

Start finalne trke na 5.000 metara zakazan je za utorak od 21.08h.

Reprezentacija Srbije, čiji je selektor Edin Zuković, broji 14 takmičara.