„Početkom pripremnog perioda u decembru povredio sam se na prvom bacačkom treningu, u pitanju je bio desni lakat. Od tog trenutka sam kroz celu zimsku sezonu, kroz terapije pokušavao da se oporavim, ali nisam uspeo i veoma mi je žao što nisam učestvovao na Svetskom prvenstvu u svojoj državi“, rekao je Sinančević, preneo je Atletski savez.

„Osim problema sa laktom, krajem januara sam imao i težak oblik koronavirusa i uz izveštaj kardiologa nisam smeo da pokušavam da treniram, a svi znamo koliko tereta i stresova prave treninzi jednog bacača, tako da je doneta odluka da ne nastupim“, dodao je on.

Sinančević je naveo da je posvećen treninzima i da „skoro da nema drugi život osim sporta“.

„Moje ambicije su velike, želim biti najbolji na svetu, zato je i posvećenost maksimalna. Mislim da bi mi jako značila i dodatna podrška sponzora“, dodao je Sinančević, državni rekorder u bacanju kugle rezultatom 21 metar i 88 centimetara.

Sinančević je rekao da su mu mnogi dosadašnji rezultati omiljeni, medju kojima i sedmo mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Finalista Evropskog prvenstva u Torinu gde sam završio kao šestoplasirani, finalista Dijamantske lige u Cirihu gde sam završio kao trećeplasirani bacač, što mi je donelo vodeću poziciju na rang-listi evropske kugle, a četvrtu poziciju na rang-listi svetske kugle. Mnogo rezultata i uspeha nisam pomenuo, ljudi koji vole atletiku i prave sportiste koji se bore i srce daju na terenu, oni prate i navijaju za mene. Sa 25 godina sam uspeo mnogo u našoj, balkanskoj, evropskoj i svetskoj atletici. Osećam da zlatna vremena tek dolaze“, naveo je on.

Sinančević je počeo sezonu 1. maja na mitingu u Baru, gde je bacio kuglu 21,04 metra.

Naredno takmičenje očekuje ga na mitingu Dijamantske lige 9. juna u Rimu.