“Naravno da sam zadovoljan, ali mogu sigurno mnogo bolje. Medjutim, ne danas, jer sam se osećao mnogo iscrpljeno. To je i posledica toga što je plan bio da u putu ne spavamo uopšte da bih ovde spavao noću. Ali, nisam uspeo ovde da sklopim nekoliko sati, teško sam se privikao na vremensku razliku”, rekao je Sinančević, preneo je sajt Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Sinančević je u finalu kuglu bacio 20,89 metara, dok je zlatnu medalju sa novim olimpijskim rekordom osvojio Amerikanac Rajan Krauzer (23,30 metara).

Atletičar iz Brodareva ocenio je da je veliki uspeh sedmo mesto, kao i da je posle prve tri serije očekivao da dodje do 21,50 metara.

“Verovao sam da sam danas toliko vredeo. Ali, za više sigurno nisam, jer nemam formu kao što sam imao pre mesec dana, kada sam na treninzima bacao preko 22 metra. Tada sam se nadao da ću se ovde boriti za medalju. Sedmo mesto u ovoj konkurenciji je ipak uspeh. Mislim da je to za debitanta veliko. Idemo dalje, videćemo se narednih godina. Moram više da treniram”, zaključio je on.

Srebrnu medalju osvojio je takodje Amerikanac Džo Kovač (22,65), dok je bronza pripala Novozelandjaninu Tomasu Volšu (22,47).