Radnici FCA u Kragujevcu su od početka ove godine uglavnom kod kuće, na plaćenom odsustvu, jer rade samo dva-tri dana u mesecu.

Djordjević je rekao da se očekuje neko prelazno rešenje kako bi se bar prepolovilo vreme koje radnici provode kod kuće, umesto u fabrici.

On je naveo da je u nezvaničnim razgovorima sa ljudima koji su direktno ili indirektno vezani za Fijat čuo da postoji mogućnost da se u Kragujevcu proizvodi električni model vozila “Fijat panda”.

Takva opcija medjutim, kako je rekao, nije pomenuta u zvaničnom razgovoru koji su predstavnici sindikata imali sa premijerkom Anom Brnabić pre oko mesec dana.

“Od nje smo čuli da Fijat ostaje u Kragujevcu i Srbiji, kao i da se sve ostale stvari dogovaraju”, rekao je Djordjević.

Prema rečima njegovim rečima, izvesno je da se traži “prelazno” rešenje kako bi se uposlili kapaciteti do početka proizvodnje novog modela u Kragujevcu 2024. godine.

“Informacije koje imamo ukazuju na to da bi prelazno rešenje moglo da bude električni model “Fijat pande”, ali i da tako ne mora da bude”, kazao je Djordjević.

On je naveo da Fijat već izradjuje električni model “Fijat pande”, pa bi se u tom slučaju deo proizvodnje, odnosno odredjena serija, prebacila u Kragujevac.