Sindikat piše da je obdukcioni nalaz potvrdio ono što su Stojkovićeve kolege i učesnici vežbe na Pešteri, znali još tog dana kad je on vršeći svoju službu izgubio život.

„Ministarstvo odbrane, Generalštab i država kao poslodavac, još jednom su pali na ispitu časti i morala. Posle niza vanrednih dogadjaja sa smrtnim posledicama, ovaj slučaj je ozbiljno poljuljao poverenje pripadnika vojske i javnosti u vojni vrh. Sad je završna reč na tužilaštvu koje vodi istragu“, navodi se u saopštenju.

Naglasili su da očekuju da se utvrdi odgovornost ljudi iz sistema odbrane za propuste u održavanju sredstava borbene tehnike i organizaciji vežbe.

„Nadamo se da je ovo poslednji put da organizacijom jedne isključivo vojne aktivnosti upravljaju i rukovode Nenad Miloradović i trgovci oružjem“, dodao je VSS.

VSS će na osnovu svojih zakonskih ovlašćenja predložiti da Stojković bude posthumno odlikovan jer je svoj život „položio časno vršeći svoju vojničku dužnost“, a njegovoj porodici pružiće materijalnu i pravnu pomoć.

Stojković je preminuo 24. juna pošto mu je iznenada pozlilo tokom vežbe na poligonu „Pešter“.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.