On je dodao da bi na tom planu u novoj godini trebalo dosta toga da se uradi.

Djordjević smatra da bi fabrika u 2023. godini trebalo i da poveća broj radnika, kojih je sada oko 500.

“Verujemo da će shodno dinamici montiranja nove opreme, fabrici biti potrebni i novi radnici, pa očekujemo ove godine zapošljavanje jednog broja novih ljudi”, kazao je Djordjević.

On je podsetio da je ranije, po sporazumu o proizvodnji električnog automobila u Kragujevcu, predvidjeno i zapošljavanje još oko 1.000 radnika.

Na osnovu toga, kako je naveo, očekuje da se to novo zapošljavanje u fabrici odvija postepeno.

Djordjević je se nada da će za kragujevačku fabriku proizvodnja novog vozila biti “zdrava i održiva priča” i da neće biti “turbulencija” na svetskom tržištu koje mogu da dovedu i do neplaniranih dešavanja.

On je upozorio da i sada već ima nagoveštaja problema na globalnom tržištu u vezi sa energentima i delovima zbog rata u Ukrajini.

Dodao je i da inflacija i rast cena takodje utiču na potražnju automobila, odnosno da se kriza uvek odražava na autoindustriju.

Radnici Fabrike automobila u Kragujevcu ne rade do 20. januara zbog korišćenja kolektivnog godišnjeg odmora i plaćenih dana.

Kako navode u sindikatu, radnici su otišli na pauzu 19. decembra, a jedan deo odsustva će im biti plaćen po osnovu godišnjeg odmora, dok drugi deo čine “unapred plaćeni dani” koje će zaposleni odraditi u narednih devet meseci.

S druge strane, Fijatovi radnici iz Kragujevca, koji su radno angažovani u fabrici automobila u Trnavi u Slovačkoj, posle prazničnog odmora, danas su ponovo na radnim mestima.