Međutim, kako je naglašeno, objekat u kome to lice živi nije pretresen, kako bi se utvrdilo da li poseduje oružje i, ako poseduje, da mu se oduzme.

„To pokazuje kako se lagodno policijski komandiri, ali i tužilaštvo ponašaju prema slučajevima u kojima su napadnuti policajci. Nažalost, ovakvi slučajevi se obično završavaju nagodbom sa tužilaštvom, oportunitetom ili uslovnim kaznama“, naveo je PSS, kao i da se policajci „osećaju sve manje zaštićeni“.

Naglašeno je da je „bahati napadač priveden, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, nakon čega je pušten da se brani sa slobode“.

Dešavanje u policijskoj stanici je, kako je navedeno, bilo pred koleginicom iz dežurne službe, sve je snimljeno mobilnim telefonom i nadzornim kamerama. Eskalaciju situacije sprečio je dolazak Interventne patrole.

Neposredno pre ovog događaja, ovaj policajac je tokom redovne patrole u večernjim satima primetio to lice kako vidno alkoholisano ulazi u automobil. Kada je spazilo policajca, to lice je selo na mesto suvozača.

Policajac je nastavio patrolu, ali ga je taj automobil pratio i ablendovao zbog čega se odvezao do obližnje policijske patrole, a zatim otišao u Policijsku stanicu da prijavi slučaj.

Tamo je zatekao to lice, u društvu još dva lica, koje mu je pretilo, o čemu piše PSS u svom saopšenju.