“U ovom trenutku za sve nas građane Srbije, bez obzira na sindikalnu, političku ili bilo kakvu ideološku opredeljenost, važno je pružiti podršku tužiteljkama koje su suočene sa napadima na njihov rad i integritet”, naveo je sindikat.

Tužiteljke Savović i Paunović zajedno su radile na predmetu malverzacija u EPS-u i dovele do hapšenja šest osoba osumnjičenih da su oštetili to javno preduzeće za 7,5 miliona dolara, nakon čega im je oduzet predmet i premeštene su iz Odeljenja za suzbijanje korupcije.

“Sloga” smatra da svaki radnik ima pravo na pošteno i dostojanstveno radno okruženje, bez obzira na profesiju.

“Svi radnici su važni za društvo, ali državne tužiteljke su posebno važne zbog njihove uloge u borbi protiv korupcije. Кorupcija je rak-rana društva i zato je borba protiv nje važna za državu, njen opstanak i narod u celini. Državne tužiteljke u ovoj borbi sprovode zakon i bore se protiv onih koji ga krše”, ističe se u saopštenju sindikata.

Pozvani su članovi “Sloge” i građani Srbije da “podrže hrabre tužiteljke u njihovoj borbi i iznošenju istine” i da zajedno rade na izgradnji boljeg i pravednijeg društva bez korupcije.

“Nastavak ovakve prakse može imati negativan uticaj na ekonomiju zemlje, privredni rast i razvoj, a u krajnjem slučaju može izazvati ekonomski kolaps”, ocenila je “Sloga” .