“Iako će ovog meseca penzioneri, zaposleni u javnom i privatnom sektoru dobiti povećanja, ona su nedovoljna na dosadašnej efekte inflacije, koje se ogledaju u sve skupljim režijama prema državi (struja, komunalije, grejanje…), a na prvom mestu hrane, koja je u pojedinim segmentima nerazumljivo skuplja u odnosu na zemlje u okruženju i u Evropi”, navedeno je u saopštenju.

Ocenili su da zabrinjava i podizanje referentne kamatne stope od strane NBS i stope na kreditne olakšice, “što ukazuje na dalji rast inflacije i podizanje cena, što već uveliko izaziva ogromno nezadovoljstvo kod zaposlenih i penzionera, posebno onih sa najnižim primanjima”.

“Pozivamo premijerku Anu Brnabić, kao najodgovorniju osobu da težište politike Vlade koju predvodi usmeri ka hitnom rešavanju egzistencijalnih ekonomskih problema građana Srbije, onih građana od kojih ona i njeni ministri primaju platu”, naveli su iz “Sloge”.

Istaknuto je da Vlada Srbije posebno treba da se angažuje na “smirivanju inflacije i nekontrolisanom divljanju cena, umesto da narodu servira nekakve borbe sa unutrašnjim i spoljnim neprijateljima”.

Iz “Sloge” su poručili ministrima da se usmere na borbu protiv inflacije, trgovačkih kartela, “koji nekontrolisano dužu cene i enormno se bogate, a ne da gladnom narodu svakodnevno u svojim obećanjima o boljem životu nudi bajke i nerazumne projekte izgradnje stadiona, rušenja mostova, izmeštanja Zoološkog vrta u Beogradu”.