Memorandum o razumevanjuu potpisali su predsednik novinske agencije Sinhua Fu Hua i izvršni direktor ATV Tamaš Kovač.

Fu je rekao da se ove godine navršava 75 godina od uspostavljanja diplomatskih veza između Kine i Mađarske I da će za nekoliko dana će predsednik Si Đinping doći u državnu posetu Mađarskoj.

Sledeći strateške smernice diplomatije šefa države, Sinhua je spremna da sarađuje sa ATV na konsolidaciji “mosta prijateljstva” u kulturnoj razmeni Kine I Mađarske,  unapređenju saradnje u primeni novih tehnologija u medijima i zajedničkom prenošenju priča o visokokvalitetnom razvoju bilateralnih veza kako bi se podstaklo povoljno okruženje javnog mnjenja za prijateljsku razmenu i saradnju Kine i Mađarske, ukazao je Fu.

Kovač je rekao da se nada da će potpisivanje Memoranduma o razumevanju biti shvaćeno kao prilika za produbljivanje saradnje ATV sa Sinhuom i promovisanje međusobnog razumevanja između naroda dve zemlje.

ATV je prvi mađarski privatni TV kanal i najgledaniji informativni kanal u zemlji. Poslednjih godina, Sinhua i ATV kontinuirano se bave prevodilačkom, izdavačkom i marketinškom saradnjom, postižući značajne rezultate, prenosi kineska agencija.