Budžetom opštine Sjenica za 2015. planiran je suficit od preko 16 miliona dinara, koji će biti utrošen za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvete, stoji u Odluci o budžetu ove opštine za narednu godinu.

Ukupni planirani prihodi budžeta Sjenice za 2015. godinu iznose 716 miliona dinara, a više od polovine tog novca, blizu 450 hiljada, biće obezbeđeno transferima sa republičkog nivoa, dok će se u opštinsku kasu na osnovu poreza sliti oko 200 miliona dinara.

Lokalna samouprava planira i da ostvari prihod od prodaje i zakupa opštinske imovine i dobara u iznosu od 68 miliona dinara, a tokom naredne godine Opština Sjenica uzeće kredit od 20 miliona dinara.  

Kao i prethodnih godina, najviše novca, preko 165 miliona, otići će na plate i doprinose zaposlenih. Za održavanje i izgradnju novih ulica predviđeno je 109 miliona, a za rekonstrukciju i izgradnju vodovoda 35,5 miliona dinara.

Osnovne i srednje škole će iz opštinske kase naredne godine dobiti blizu 95 miliona dinara, predškolska ustanova “Maslačak” 48, a biblioteka “Muhamed Abdagić” 10,5 miliona dinara.

Za sport je predviđeno 37,5 miliona dinara, a od toga će 10 otići na drugu fazu izgradnje ski centra Žari.

Značajna stavka u rashodima su i izdvajanja za zbrinjavanje azilanata koja iznosi preko 30,5 miliona dinara.

Razvoju poljoprivrede namenjeno je osam miliona dinara, a za Turističku organizaciju i promociju turizma oko 14,7 miliona.

D.Selmanović, N.Kočović