Posle dvosatnog usaglašavanja dnevnog reda, usvojen je samo predlog odbornice Sandžačke demokratske partije Senade Leković da se na ovoj sednici ne raspravlja o poskupljenju usluge iznošenja smeća i povećanju cene vode u Novom Pazaru.

Opozicija je oštro kritikovala “nezakonite izmene skupštinskih dokumenata”i tražila da sve buduće izmene na zvaničnom skupštinskom sajtu budu elektronski potpisane.

Oni su tražili da se u Dnevni red uvrste i odluke o rekonstrukciji Ulice Save Kovačevića, ulice u naseljima Mur i Selakovac dobiju svoje adekvatne nazive, iz budžeta sufinansira medresa i obnovi Ejub begova džamije (porušena prilikom izgradnje objekta današnje gradske uprave).

 

Opozicija je zatražila da se usvoji i odluka, po kojoj na konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa nekom mediju (kao što je to slučaj sa Regionalnom TV 

već 15 godina, kako je rekao odbornik SDA Ahmedin Škrijelj) jednom mediju može biti odobreno najviše 25 odsto ukupno predviđenih sredstava za tu godinu.

 

Posle usvajanja dnevnog reda, među bitnijim odlukama su ostale ona o i zvaničnom gašenju Apotekarske ustanove, kao i da dosadašnji vršilac dužnosti direktora Muzeja “Ras” Elmir Habibović dobije novi jednogodišnji mandat.