Drugom izmenom predviđeno je da budžet Novog Pazara u ovoj godini bude tri milijarde i 526 miliona dinara, uz suficit od 158 miliona dinara, dok je planirano da budžet za 2022. godinu bude veći za šest miliona dinara.

Odbornici će odlučivati i o dodeljivanju novih mandata vršiocima dužnosti direktora Parking servisa, Gradske čistoće, Zavoda za urbanizam i Turističke organizacije Novog Pazara, dok će po sprovedenim konkursima biti izabrani direktori Istorijskog arhiva “Ras”, Regionalnog pozorišta i Ustanove za sport.

Za v.d. direktora Parking servisa predložen je Emir Spica, Gradske čistoće Armin Mehović, Zavoda za urbanizam Enes Škrijelj, a Turističke organizacije Dejan Belojica.

Na konkursu je za direktora Istorijskog arhiva “Ras” izabran Zoran Popović, Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović, a Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Lokalni parlament razmatraće i izmene odluke o lokalnim komunalnim taksama za držanje motornih i priključnih vozila koje će biti uvećane za jedan odsto, kao i odluku o planu razvoja Novog Pazara do 2030. godine.