Završnim računom prikazano je da se u gradsku kasu tokom 2021. godine slilo oko 3.396.000.000 dinara, što je oko 98 planiranih prihoda, dok su rashodi iznosili 3.310.000.000 dinara što je 93 odsto realizacije predviđene budžetom.

Drugim rebalansom predviđeni su prihodi od oko 3,3 milijarde dinara, dok se planira da rashodi budu za oko 110 miliona dinara veći.

Do izmena budžeta, prema rečima izvestilaca, došlo je zbog odluke da se Grad zaduži za 180, umesto, 296 miliona dinara, kao i promena iznosa na rashodovnoj strani zbog poskupljenja energenata i drugih sirovina.

Odbornici opozicionih Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja kritikovali su ove odluke navodeći da završni račun ne prikazuje realno stanje finansija Novog Pazara, da je lokalna samouprava zadužena više nego što je prikazano i da će uzimanje kredita, kojim će, kako su govorili, biti finansirana predizborna kampanja, to samo pogoršati.

Odbornici će raspravljati i o poskupljenju grejanja za oko 35 odsto, formiranju komunalne milicije, imenovanju pedagoga Elmira Habibovića za vršioca dužnosti direktora Muzeja “Ras”, kao i pristupanju izradi nekoliko strategija razvoja Novog Pazara.

Na dnevnom redu nalazi se i izveštaj o preduzetim merama u cilju saniranja zagađenja vodotokova na teritoriji Novog Pazara, a pogotovo zagađenja izazvanog izlivanjem mazuta iz “Gradske toplane” u reku Rašku.

Predlozi SDA Sandžaka da se diskutuje o stanju životne sredine, izmeni projekta rekonstrukcije Ulice generala Živkovića, stabilizaciji elektroenergetskog sistema, projektu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izradi studije javnog prevoza i povlačenju tačke o imenovanju vd direktora Muzeja “Ras” nisu uvrštena u dnevni red.

Njihova dopunska tačka o formiranju stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom dobila je podršku svih odbornika.

Predlozi Stranke pravde i pomirenja (SPP) o rešavanju infrastrukturnih problema u Novopazarskoj Banji, izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena i bezbednosti kupanja na jezeru Gazivode nisu uvršteni u dnevni red današnjeg zasedanja.