On je na konferenciji za novinare u parlamentu kazao da je taj predlog “dobar za gradjane i državu Srbiju”, te ocenio da bez njega Srbija “sama sebe vraća u izolaciju”.

Smatra da će “iz tog sporazuma proisteći konačan sporazum za Kosovo i Metohiju”, te da će Srbija time, posle 200 godina lutanja izmedju Istoka i Zapada konačno biti usmerena ka Zapadu.

“Spremnost da se pregovora a da taj predlog bude osnova je ono što Srbiju vraća tamo gde i pripada, a to je Zapad i EU”, rekao je on.

Ocenio je i da je “francusko-nemački” , odnosno, kako je kazao, “američko-evropski” predlog mogao da bude bolji da je vlast u Srbiji demokratska i da ne postoji “toalitarna i lična vlast”.

Kazao je i da bi taj predlog “verovatno bio bolji” da je Srbija, kako je dodao, “kao sav normalan svet”, uvela sankcije Rusiji.

Dodao je da se “francusko-nemačkom predlogu” protive desničarske stranke iz “lične koristi” a na, kako je kazao “uštrb gradjana i dražave Srbije”.

Izrazi je nadu da Srbija neče napraviti istu grešku kao i devedesetih godina prošlog veka.

Poslanik Pokreta za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi je kazao da ne zna detalje “francusko-nemačkog predloga “, ali da, kako je kazao, veruje da je dobra osnova za razgovor.

“Razgovori nemaju alternativu, konačno je vreme da Srbija krene putem Zapada nepovratno”, kazao je on.