Odbornici opozicionih Stranke pravde i pomirenja i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka kritikovali su ovu odluku tvrdeći da je ovo prvi korak ka gašenju te ustanove do koje je dovelo rukovodstvo koje je postavila aktuelna vlast.

“Kako je došlo do toga da nekada jedna od najuspešnijih apotekarskih ustanova sada posluje s gubitkom? Ko će isplatiti dugove, hoće li neko od radnika ostati bez posla”, upitala je Hanadi Hajdinović iz SDA Sandžaka.

Član Gradskog veća Fevzija Murić izjavio je da je lokalna samouprava pre par godina preuzela Apotekarske ustanove iako to zakonski nije bila u obavezi, da nisu hteli da je prodaju kako bi sačuvali radna mesta 26 zaposlenih.

“Suština je da Apotekarska ustanova posluje s gubitkom jer ne može da izdrži konkurenciju na tržištu i zbog nelojalne konkurencije. Ova odluka je rezultat razgovora sa sindikatom i na osnovu primera drugih gradova. Neće biti otpuštanja, plate zaposleniih će biti na istom nivou kao sad, sve će to biti propisano javnim pozivom za davanje prostorija pod zakup. Jedino rešenje za Apotekarsku ustanovu je strateški partner ili likvidacija”, poručio je Murić.

Predlozi opozicije da se raspravlja o stanju životne sredine u Novom Pazaru, izvršenju budžeta, reviziji biračkog spiska, izveštaja o radu javnih preduzeća i lokalne samouprave i bezbednosti učenika u saobraćaju u blizini Osnovne škole “Bratstvo” nisu uvršteni u dnevni red i o njima nije bilo rasprave.