Za zamenika predsednika odbora izabrana je Marina Raguš iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

To je bila prva sednica Odbora za spoljne poslove u novom sazivu Skupštine Srbije, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Stefanović je poslanik poslaničke grupe „Ujedinjeni – Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih gradjana, Pokret za preokreta i sindikata Sloga“.

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) čiji je Stefanović funkcioner je saopšteno da će on, kao predsednik tog Odbora, kao svoj prvi zadatak imati „iniciranje rasprave o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU“.

„Neophodna je ozbiljna rasprava i sučeljavanje svih argumenata, i onih koji su za, i onih koji su protiv usaglašavanja, ali i sagledavanje ozbiljnih posledica po srpsku privredu i spoljnopolitičkih pravaca koji utiču na budućnost Srbije“, navela je SSP u saopštenju.

Istakli su da su „dva najvažnija pitanja za ovu raspravu svakako pitanje Kosova i Metohije i restriktivne mere prema Ruskoj Federaciji“, te ukazali da će „zauzimanje stava Srbije po pitanju ove dve teme odrediti i put kojim će zemlja krenuti ka budućnosti“.

„Zato je važno da se upravo u Skupštini Srbije, čija je svrha da javnosti, građanima Srbije, pruži objektivna i argumentovana rasprava na ove dve teme od životnog značaja“, dodala je SSP.