Memić će, kao i u prethodnom mandatu biti zadužen za resor turizma i omladine, dok će Usame Zukorlić biti ministar bez portfelja.

Memić je rođen 1983. godine u Novom Pazaru, gde je završio osnovnu i srednju školu. Na Univerzitetu u Prištini je stekao diplomu profesora fizičke kulture, a mastera turizma i hotelijerstva na Alfa univerzitetu u Beogradu.

Radio je u Turističkoj organizaciji Novog Pazara, a u jednom mandatu bio je i član Upravnog odbora te javne ustanove.

Od 2012. godine do izbora za ministra turizma i omladine u oktobru 2022. godine bio je direktor Kulturnog centra Novi Pazar.

Potpredsednik je Sandžačke demokratske partije, odbornik u Skupštini Novog Pazara i većnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

Zukorlić je rođen 1992. godine u Konstantini, u Alžiru. Osnovnu i srednju školu (Medresu) završio je u Novom Pazaru, gde je na Internacionalnom univerzitetu diplomirao pravo, a Fakultetu za islamske studije pedagogiju i komunikologiju.

Master diplomu iz oblasti ekonomije stekao je na Internacionalnom univerzitetu.

Kao predavač je bio angažovan u tim visokoškolskim ustanovama i Medresi Gazi Isa-beg, a radio je i na TV “Sandžak”.

Predsednik je Stranke pravde i pomirenja koju je osnovao njegov pokojni otac, bivši sandžački muftija Muamer Zukorlić.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić je, nakon javnog glasanja poslanika. konstatovala da je program i sastav nove Vlade prihvaćen, te odredredila pauzu od 30 minuta, nakon koje će Vučevićev kabinet položiti zakletvu.

Polaganjem zakletve Srbija će i formalno dobiti novu Vladu koja će, uz premijera Vučevića, imati još 31. ministra.

Za novu vladu glasalo je 152 poslanika iz koalicije oko vladajuće SNS, od ukupno 250 poslanika koliko ima srpski Parlament.