Odbornici Skupštine Grada Novog Pazara smenili su danas direktora Direkcije za izgradnju grada Bajrama Zilkića i na njegovo mesto imenovali dosadašnjeg direktora Sportskog centra Muja Šaćirovića.

Njega će na tom mestu zameniti Ilda Zoronjić, a njeno imenovanje podržali su i odbornici pozicije i opozicije.

Šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” Muamer Bačevac istakao je da “loš rad nije razlog smene Zilkića”.

“Od kako smo na vlasti, borimo se za princip smenjivosti. Mislimo da uvek može bolje i zbog toga smatramo da Šaćirović svojom kompetencijom i mladalačkom energijom može da povede u bolje sutra ovo preduzeće koje je od vitalnog značaja za Novi Pazar”, rekao je Bačevac.

Većinom glasova, vršilac dužnosti direktora “Gradske toplane” Dejan Nićiforović ponovo je imenovan na tu poziciju i on će i u narednih šest meseci biti na čelu ovog javnog preduzeća.

Članovi lokalnog parlametna razrešili su Gradskog javnog pravobranioca i ponovo postavili na tu funkciju Dženanu Hamidović, kao i njena tri pomoćnika.

Skupština je usvojila i izveštaje o radu za prošlu godinu svih javnih preduzeća, ustanova i odeljenja Gradske uprave, izmene i dopune Plana generalne regulacije, kao i izmene i dopune odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Iako se očekivalo da se na sednici pojavi i bivši šef odborničke grupe Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Sandžaka Sead Šaćirovic, a koji je, prema pisanjima medija, imenovan za člana kabineta gradonačelnika Meha Mahmutovića, to se nije desilo.

Mahmutović je za skupštinskom govornicom potvrdio navode medija, ali nije precizirao na kojem mestu u Gradskoj upravi će Šaćirović raditi.

“Tačno je da je Šaćirović prešao kod nas, a to je uradio jer više nije mogao da trpi vaš teror. Svi kvalitetni ljudi koji žele da rade su dobrodošli kod nas i vrata su im širom otvorena, jer smo mi budućnost Novog Pazara”, rekao je Mahmutović obraćajući se odbornicima BDZ Sandžaka.

Novi šef odborničke grupe BDZ Sandžaka Admir Muratović nakon toga je zatražio od Gradske uprave da im se “u zakonskom roku dostavi odluka o tome na koje mesto je Šaćirović postavljen, kako bi mogli da preduzmu neophodne korake”.

Inače, odbornici BDZ Sandžaka pohvalili su i glasali za usvajanje nekoliko izveštaja o radu, poput izveštaja o radu “Gradske toplane” i Kulturnog centra.

Vladajuća većina odbila je predloge opozicije da Skupština povuče odluku o dodeli titule počasnog građanina Novog Pazara premijeru Aleksandru Vučiću, kao i da se raspravlja o bezbednosnoj situaciji, stanju u sportu i izveštaju Gradskog veća o službenoj upotrebi bošnjačkog jezika u Novom Pazaru.

N. Kočović