U Nju Orleansu je počelo snimanje petog dela filma “Terminator” sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi, prenose mediji u Los Andjelesu.

Očekuje se da će film stići u bioskope 1. jula 2015. godine. Pored Švarcenegera u filmu igraju: Džej Kortni, Emilija Klark i Džejson Klark.

Prvi deo tog akcionog i naučnofantastičnog filma je snimljen 1984. godine, po scenariju i u režiji Džejmsa Kamerona, kojem je to bio proboj medju zvezde.

Film, sa Lindom Hamilton, Majklom Binom i Švarcenegerom u ulozi nemilosrdnog robota-ubice iz budućnosti, bio je napravljen s niskim budžetom i koštao je 6,4 miliona dolara, ali je širom sveta zaradio 78 miliona dolara.

Švarcenegeru je to bila druga definišuća uloga u karijeri posle “Konana Varvarina” (1982).

Još uspešniji bio je “Terminator 2: Sudnji dan” (1991), koji je takodje režirao i napisao Kameron, i koji spada medju najuspešnije i najkvalitetnije nastavke svih vremena. Linda Hamilton je reprizirala ulogu, kao i Švarceneger, s tim što je njegov robot sada pozitivac.

“Terminator 3: Pobuna mašina” (2003) u režiji Džonatana Mostova bio je manje cenjen od prva dva, ali je i dalje uspešan film, za razliku od “Terminatora 4: Spasenje” (2009) Džozefa Makgintija koji se pokazao kao promašaj i u kreativnom i u komercijalnom smislu.

“Terminator 4” je nastao u vreme kada je Švarceneger bio guverner Kalifornije. Švarceneger je odbio da se pojavi u filmu makar i na nekoliko minuta, pa je za to pojavljivanje iskorišćen kalup sa njegovim telom i likom iz prvog filma, uz malu pomoć efekata.