Snupi, mali pas sanjalica iz stripova “Snoopy and the Peanuts” dobio je svoju zvezdu na holivudskoj stazi slavnih, nekoliko dana pred izlazak filma u kome igra glavnu ulogu.

Čuveni pas koji je postao omiljen medju odraslim i decom širom sveta zbog svog opuštenog karaktera i aforizama tipa “alergičan sam na jutra” ili “baciću se na to sutra” dobio je 2.563. zvezdu na Stazi slavnih na Holivud bulevaru, odmah pored zvezde njegovog tvorca Čarlsa Šulca.

Danas je jedan Snupi u prirodnoj veličini došao da primi svoju zvezdu i slikao se sa obožavaocima koji su došli da ga pozdrave.

Mali crno beli pas koji se prvi put pojavio u stripovima pre 65 godina već je bio zvezda ovog vikenda na premijeri filma “Snoopy and the Peanuts”, studija “20th Century Fox” koji izlazi u petak širom SAD, a 23. decembra u drugim zemljama.

Snupi koji sanja da da bude svetski poznat pisac ili heroj avijatičar iz Prvog svetskog rata ima “blago gorku” ličnost, rekao je njegov tvorac Šulc koji je umro 2000.

On se pridružuje na holivudskoj stazi slavnih brojnim drugim likovima iz crtanih filmova ili stripova kao što su zec Bags Bani, Paja Patak, miš Miki Maus, Šrek, Simpsonovi, Snežana, Zvončica i drugi.

Drugi psi su već dobili svoju zvezdu u Holivudu kao što su Lesi i Rintinin.

Od kad je stvoren vrlo čovekoliki Snupi, koji se šeta na dve noge i većinu vremena provodi na krovu svoje kućice, osvojio je ceo svet. Bio je tema 45 specijalnih televizijskih emisija, četiri filma, pored stripova i raznih proizvoda s njegovim likom.

Avanture Čarlija Brauna, nežnog i depresivnog dečaka, njegovih prijatelja i pre svega njegovog čuvenog psa Snupija objavljene su u više od 2.600 listova u 75 zemalja.