Šormaz je agenciji Beta kazao da će u Kragujevcu biti održana oktroisana izborna skupština na kojoj će sve odluke doneti isključivo Aleksandar Vučić.

“U stranci je zavladala potpuna tišina i niko osim nekoliko njih iz vrha SNS-a ne zna šta će se desiti na izbornoj skupštini. Izbornog procesa, prema Statutu, nema i ne zna se ko će biti kandidati za novi glavni odbor, kao ni da li će se birati predsednik stranke. Sve odluke biće oktroisane”, rekao je Šormaz.

Prema njegovim rečima, ukoliko Vučić odluči da više ne bude na čelu SNS-a, na njegovo mesto biće izabrano kolektivno rukovodstvo.

“To će biti presipanje iz šupljeg u prazno, jer će Vučić i dalje rukovoditi strankom, a istovremeno će da zadovolji sujete Ane Brnabić i Miloša Vučevića koji će kolektivno, navodno, da vode stranku”, kazao je Šormaz, dodavši da nije dobio poziv za skupštinu.

Naglasio je da će na Skupštini SNS-a biti doneta odluka o ulasku te stranke u tzv. Narodni pokret za državu.

“Taj pokret neće imati ništa zajedničko s evropskim putem Srbije. Posle Vučićeve izjave da su tajne službe s Istoka nama sestrinske, jasno je da od evropskog puta Srbije više nema ništa. Ako je tačno da je Vučić razgovarao sa ‘sestrinskim tajnim službama’, onda je on počinio akt izdaje i trebalo bi da bude smenjen s mesta predsednika države”, ocenio je Šormaz.

On je istakao da nijedan predsednik države ne sme da razgovara s tajnim službama.

Komentarišući učlanjenje tenisera Janka Tipsarevića i košarkaša Dejana Tomaševića u SNS, Šormaz je kazao da su u pitanju lični interesi.

“Svaka čast na sportskim karijerama Tipsarevića i Tomaševića, ali šta su oni u odnosu na Novaka Đokovića? Pitanje je zašto je Đoković zatvorio klub i vratio gradu teniske terene na Dorćolu, za koje je imao velike planove. Građani Srbije treba da budu zabrinuti”, zaključio je Šormaz.