On je radiju Sto plus rekao da je jedini uslov za treću dozu da je od primanja prve doze prošlo 180 dana.

“Do sada je treću dozu primilo 148 osoba, a vidimo da je u poslednja dva dana blago povećana zainteresovanost građana za vakcinaciju uopšte. Ovih dana su nam prioritet za primanje treće doze stariji sugrađani od 65 godina, hronični bolesnici, zdravstveni radnici i stanari Gerontološkog centra”, rekao je Spahić.

On je podsetio da je punkt za vakcinaciju i dalje u Domu omladine, a do sada je u Novom Pazaru prvu dozu neke od vakcina protiv korona virusa primilo blizu 21 hiljada osoba, a drugu oko 19.850.

Broj hospitalizovanih pacijenata zaraženih korona virusom u ovom gradu iz dana u dan raste, a prema poslednjih podacima na bolničkom lečenju je 71 osoba.

Za samo nedelju dana ovaj broj je povećan za skoro 50, što ukazuje na veliki skok novozaraženih i teže obolelih pacijenata.

Trenutno su na respiratorima tri osobe, a na kiseoničkoj potpori dve.

Od 55 brzih antigenskih testova iz brisa 23 su pozitivna, a rezultati PCR testova potvrdili su prisustvo virusa kod 32 pacijenta za poslednja četiri dana.

U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 105 pacijenata, od kojih se prvi put lekaru sa simptomima ovog virusa javilo 57 osoba.