On je na konferenciji za novinare rekao da je razlika u glasovima nastala na pojedinim biračkim mestima u gradovima van Sandžaka, među kojima su i oni gde ne žive Bošnjaci i gde je, kako je istakao, izlaznost bila 100 odsto, a SDP dobila 750 glasova.

“SDP je iskoristila sve svoje resurse, ali nisu uspeli da pobede. Ovih nekoliko stotina Srba upisanih u Bošnjake, ne mogu dati legitimitet SDP na izborima za BNV. Pored toga, bilo je na mnogim mestima u Novom Pazaru i Sandžaku malverzacija, u Osnovnoj školi ‘Bratstvo’ je ubačeno 30 listića odjednom”, rekao je Numanović.

On je političkog protivnika optužio i za “kontrolisanje 10.000 radnih mesta”, kao i “masovno ucenjivanje radnika lokalnih samouprava, profesora i zdravstvenih radnika da obezbede 50 ili više sigurnih glasova kako bi sačuvali radna mesta”.

“Radosni smo i ponosni što veći deo nije podlegao pritiscima i ucenama, a mi ćemo doneti slobodu javnim ustanovama u Sandžaku”, poručio je Numanović.

Ocenio je da je SPP “uprkos malverzacijama, izbornoj krađi, ucenama, pritiscima i kupovini glasova”, ostvarila najbolji rezultat na proteklim izborima.

“Sve ove malverzacije neće promeniti konstalaciju snaga, pa zbog toga pozivamo jednu i drugu partiju da prihvate program SPP i da krenemo u promene u BNV. Želimo BNV bez diskriminacije, bez medijskog mraka, koje će se baviti konkretnim projektima na terenu”, rekao je Numanović.

Ukazao je i na loše stanje posebnog biračko spiska zbog čega, kako je ocenio, veliki broj Bošnjaka nije mogao da glasa i ostvare demokratsko pravo izbora legitimnih predstavnika.

Naglasio je i da veliki broj Bošnjaka nije dobio poziv za glasanje, kao i da su neki morali da glasaju u drugim delovima grada, gde obično ne glasaju.