Ta partija navodi da će izlaskom na referendumsko glasanje “pomoći sebi i Republici Srbiji da se približi članstvu u Evropskoj uniji”.

Navode da su aktivno učestvovali u raspravama o predloženim izmenama Ustava, te da se one odnose na zakonodavstvo i da ne zadiru u preambulu, ljudska, verska i manjinska prava.

“Predloženim promenama Ustava ostvaruje se mogućnost razdvajanja sudske od zakonodavne vlasti, što doprinosi većoj nezavisnosti sudstva”, saopštila je SPP.

Dodaju da je njihov stav da Ustav treba menjati kako bi Srbija bila “država svih naroda, bez obzira na njihovo brojčano stanje”, uz prepoznavanje njihovih posebnosti u državnim simboilima poput himne, grba i zastave.

“Smatramo da je različitost bogatstvo Republike Srbije i da na tim vrednostima trebamo graditi našu budućnost”, saopštila je ova partija.

Istakli su i da je njihov osnivač, pokojni (rahmetli) Muamer Zukorlić, dao značajan doprinos i da su njegovim delovanjem napravljene pozitivne izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

Podsećamo da je Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), na čijem je čelu Rasim Ljajić, pozvala građane da podrže promene Ustava, dok je lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin u dva navrata pozvao na bojkot.