On je, kako je saopštila ta stranka, rekao da poljoprivrednicima nisu isplaćena dugovanja i subvencije sa prethodnih konkursa, a da je nova ministrka poljoprivrede izjavila da neće biti novih, dok se ta dugovanja ne isplate.

“Skupština je odbila dva amandmana, prvi da se subvencije u poljoprivredi sa 65 milijardi dinara povećaju na 70,7 milijardi dinara, a drugi se odnosi na podsticaje za ruralni razvoj, kojima je predloženo da se smanji budžet, predvidjen za Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima, MUP-u i Generalnom sekretarijatu vlade, i to prelije u budžet za poljoprivredu”, rekao je Bulatović.

Dodao je da iako su povećana, predvidjena sredstva nisu ni približno dovoljna za pokretanje srpske poljoprivrede.

Poljoprivrednici u ovom trenutku, kako je rekao, “ne znaju na čemu su, a nema naznaka da će im doći bolji dani”.

“Ove godine, pored stočarstva situacija je loša i u voćarstvu, ljudi bagerima uništavaju stabla voća, posebno je ugrožen uzgoj kajsija i šljiva. Cena na tržištu je niska, a proizvodjači ne mogu da plate ni ljude koji treba da oberu voće. Gradjani će biti uskraćeni za domaće proizvode, hrana će se uvoziti”, rekao je Bulatović.

Istakao je da ministar finansija Siniša Mali nije pokazao razumevanje za poljoprivredu, a da “nova ministrka deluje potpuno zbunjeno i dovedena je da ne bude promena, već da se sve nastaviti po starom”.