On je istakao da je izbor da se pogne glava isto što i podržavati zlo, a “vi ste ustali protiv zla, nasilja, kiča”, napomonjući da je danas u Srbiji obrzovanje “zapuštena njiva”.

Profesor iz Velike Plane Slavoljub Stojadinović, koji je pre nekoliko godina spasao učenike savladavši naoružanog napadača koji je upao u školu, rekao da su tad trebale da se upale lampice “da mi u školi nismo glineni golubovi gde svako može da uđe i radi šta hoće, ali se desilo ovo što se desilo u Beogradu”.

On je naveo i da učenici van Beograda neće imati besplatne udžbenike, i poručio da Beograđani vrlo dobro znaju koga će podržati na sledećim izborima i neće prihvatiti “jeftine trikove i fore”.

Nakon govora dvojice profesora, učesnici protesta su se uputili u šetnju ka zgradi Predsedništva.

Povorka je prošla pored vlade Srbije, uz skandiranje “lopovi, lopovi” i “ostavke, ostavke”,a potom ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana do Andrićevog venca.

Učesnici protesta su tokom današnje šetnje uzvikivali “Dosta je tiranije”, “Vučiću odlazi”, “Ostavke pa robija”, a u jednom trenutku sa razglasa je počela i pesma “Ustani i kreni”, benda Dža ili bu, kao i italijanska protestna pesma “Bella Ciao”.