Trener omladinaca Fudbalskog kluba Novi Pazar Staniša Sretenović ocenio je da njegova ekipa u drugom delu takmičenja u elitnom rangu neće biti slabija nego jesenas, a da će dolasci dvojice novih igrača usloviti određene promene u načinu igre.

“Klub je potpisao stipendijske ugovore sa četvoricom omladinaca, što ohrabruje. Zacrtali smo da u jakoj ligi izborimo opstanak, a naše deveto mesto uz utakmicu manje govori da smo na dobrom putu. Pravićemo igru prema igračima koje imamo, a iskusniji smo za jednu polusezonu u najkvalitetnijoj ligi”, rekao je Sretenović.

Stipendijske ugovore sa Novim Pazarom potpisali su ovdašnji omladinci Edin Mujković i Denis Biševac, doskorašnji igrač Tutina Anes Hot i pojačanje iz raščanskog Bana Jovan Šumarac.

“Ti momci, uz Sadina Smajović, Emila Osmanović i ostale, treba da nam pomognu da lakše ostvarimo cilj, ali i da kasnije igraju u prvom timu. Uprava je pokazala da misli na budućnost. Treba reći da su ove godine odlične i selekcije kadeta i pionira”, kazao je Sretenović.
                
U omladinskoj ekipi Pazara u nastavku sezone neće igrati Faruk Bihorac, Luka Šarac i Almedin Zilkić, koji su napustili klub.

“Razlozi odlazaka meni su nepoznati. Želim im sve najbolje u daljim karijerama”, rekao je Sretenović.
 
Anes Hot (18) je prošao pripreme sa prvim timom u Baru, a prošle jeseni je bio jedan od najboljih igrača zonaša iz Tutina.

“Potpisivanje stipendijskog ugovora sa Novim Pazarom za mene je odskočna daska. Očekujem da ću pružiti maksimum i ispuniti ono što traži trener”, kazao je Hot.

Jovan Šumarac, koji je rođen 1996. godine, priznao je da mu je čast što se pazarski superligaš interesovao za njega.

“Drago mi je da sam deo ovog projekta. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću igrama u omladinskoj ekipi uspeti da se nametnem i treneru prvog tima”, rekao je Šumarac.

Denis Biševac i Edin Mujković su u prvom delu sezone imali zapažene nastupe u Omladinskoj ligi Srbije.
 
“Čast mi je što sam jedan od omladinaca koji je potpisao ugovor o stipendiranju, što je dodatni motiv”, naglasio je Biševac.
 
“Hvala treneru i upravi na poverenju, nadam se da ćemo ostvariti cilj i ostati u ligi”, dodao je Mujković.

M. Minić