“U predvorje glasanja o članstvu Kosova u Savetu Evrope režim Aljbina Kurtija čini sve kako bi se dokazao i opravdao podršku koju dobija, tako je u tom smislu uhapšen Srećko Sofronijević i bez ikakvog dokaza mu je određen pritvor, njemu, a ne onima koji su ga za malo ubili 2021. godine, a nakon toga njegove falange su krvnički pretukle Vladana Stevanovića u selu Bube, u opštini Zubin Potok”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su to najbolji i najsvežiji primeri kako se poštuju prava i slobode srpskog naroda i da ujedno najbolje oslikavaju koliko se međunarodni predstavnici “staraju” o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Zato, nažalost, naši apeli međunarodnim predstavnicima i organizacijama koje su odgovorne za mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji ostaju bez odgovara. Aljbin Kurti ih je svojim činjenjem navikao da je normalno ugnjetavati Srbe, a oni njega navikli na ćutanje i odobravanje. Zato srpski narod u neke međunarodne predstavnike gleda kao na saučesnike u progonu i ugrožavanja osnovnih ljudskih prava”, navela je Srpska lista.