Srpska lista navela je u saopštenju da očekuje od, kako navode, tako visokog zvaničnika da za svoje tvrdnje predoči jasne dokaze a ne paušalne ocene.

Ambasador SAD u Prištini Džef Hovenije podsetio je danas predsednika Srpske liste Gorana Rakića da se njegov potpredsednik Milan Radoičić nalazi na crnoj listi sankcija Ministarstva finansija SAD.

Hovenije je u izjavi novinarima naveo da je Radoičić povezan sa medjunarodnim kriminalnim grupama.

„Američki ambasador je u izjavi novinarima zaboravio da pomene ono što je predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao na tom sastanku povodom tvrdnji koje je ambasador izneo, pre svega da je nedopustivo da se o bilo kome govori na ovaj način, a da pri tom za navedene optužbe koje je izrekao američki ambasador, protiv potpredsednika Radoičića nije pokrenut nikakav sudski postupak u kome bi se dokazalo ono što tvrdi gospodin Hovenije“, tvrde iz Srpske liste.

Dodali su da su gradjani Srbije „više nego razumeli“ da je takva izjava o Radoičiću izrečena sa ciljem pritiska na Radoičića, Srpsku listu i srpski narod na severu Kosova, a u trenutku kada Priština sprovodi „jednostrane akcije i teror nad golorukim narodom“.

„Ove tvrdnje neće umanjiti njihovu odlučnost da opstanu i ostanu na ovim prostorima poštujući doprinos koji tome daje gospodin Radoičić“, navodi Srpska lista.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.