Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je večeras u Japan, gde će u Tokiju učestvovati na Olimpijskim igrama.

„Volimo da radimo u miru i idemo korak po korak. Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snadje i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronadje najbolje moguće rešenje. Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim. A, posebno mi je drago da kao osnivač Instituta za ženski sport mogu da istaknem da imamo 44 takmičarke i 42 takmičara. Osećam veliki ponos zbog toga“, rekla je selektor Marina Maljković na konferenciji za novinare.

Ženski košarkaški tim Srbije čine Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Bruks, Saša Čadjo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Angela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson.

Kapiten ekipe Jelena Bruks je rekla da ne može da poredi Igre u Riju i Tokiju.

„Biće totalno drugačije. Mi moramo biti spremne i Olimpijski komitet Srbije nas je spremio na to što nas čeka. Verujem da smo spremne, i kao na svakom prvenstvu idemo korak po korak. Nadam se da ćemo se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu“, rekla je Jelena Bruks.

Sonja Vasić će putovati sa ekipom, nakon što se oporavila od korona virusa.

„Odlazimo sa titulom prvaka Evrope i to govori da mi same imamo velike ambicije. Uvek sa ponosom predstavljamo Srbiju i obično donosimo dobre rezultate, nadam se da će tako biti i sada“, kazala je Sonja Vasić.

Ona će zajedno sa vaterpolistom Filipom Filipovićem nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja.

„Za mene je ogromna čast što sam deo olimpijske porodice, a izmedju toliko predstavnica ženskog sporta, izabrati mene je neverovatno. Pre svega, to je ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti. Nadam se da će se zastava na otvaranju vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja to izneti kako treba“, rekla je Sonja Vasić.

Srpske košarkašice će prvu utakmicu igrati 26. jula protiv Kanade.