“Evo mesec, mesec i po dana svedoci smo energetskog kolapsa za šta je apsolutno odgovorna isključivo Mihajlović, njom je odavno trebalo da se pozabavi tužilaštvo”, rekao je potpredsednik SRS Miljan Damjanović, navodeći da za to postoje brojni dokazi u njenom delovanju.

On je rekao da je Mihajlović u 2012. kao ministarka energetike imala prvu aferu kada je želela da raskine ugovor o izgradnji novog bloka elektrane Kostolac B3, kako bi ubacila svog izvodjača, pa je držala te ugovore i kredit u svojoj fioci pune dve godine, tako da je projekat krenuo od nula 2016.”

U to vreme, dodao je, Mihajlović je kao ministarka gradjevinarstva “kočila izdavanje gradjevinskih dozvola kroz ponavljanje procedure kako bi se taj projekat obustavio”.

Nabrajajući niz “malverzacija”, Damjanović je rekao da je Mihajlović “aktivno radila na stvaranju ambijenta i propisa za zatvaranje rudnika i termoelektrana i potpunom okretanju uvozu struje, rušila je projekat ‘Južni tok'”.

Prema njegovim rečima, “dogadjanja na Moravskom koridoru, kada je ugovor oduzet Kinezima i dat ‘Behtelu’ za mnogo veću cenu, pokazala su da su njeni mentori u američkoj ambasadi”.

“Glavni njen cilj, koji je dobila kao zadatak od svojih mentora, je da uništi Elektroprivredu Srbije i, verovatno, da se na kraju to završi privatizacijom koju bi, naravno, izvela neka od zapadnih kompanija”, rekao je Damjanović.

Prema njegovim rečima, “ako ova karakondžula u tome uspe Srbija će višestruko plaćati struju i imati ozbiljnu energetsku krizu na duže staze”.

“Mi srpski radikali obećavamo gradjanima da ćemo ako dobijemo dovoljno njihovog poverenja na izborima odmah pohapsiti sve lopuže koje su uništavale Srbiju i tako joj “skidale kožu'”, rekao je Damjanović.