Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj je na konferenciji za novinare rekao i da Srbija, dok se njen ambsador ne vrati u Podgoricu, može očekivati nova poniženja.

„Bez obzira šta mislili o Vladimiru Božoviću, koji je kompromitovana ličnost, on je predstavljao Srbiju u Crnoj Gori“, rekao je Šešelj.

Podsetio je da je Božović „proteran “ u vreme vlasti Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Djukanovića, a da nije vraćen u Podgoricu ni posle promena vlasti .

Prema njegovim rečima, neke prosrpske partije, čiji je deo i Krivokapić su time nastavile politiku DPS.

Šešelj je istakao da sve institucije Srbije moraju u svakom pogledu da podrže Republiku Srpsku u, kako je ocenio, trenutku najveće krize od potpisivanja Dejtonskog sporazuma“.

Naglasio je da Srbija „mora u punom kapacitetu da stane iza Republike Srpske“ i po pitanju Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita.

Šešelj je Šmita nazvao „takozvanim“ visokim predstavnikom, te naveo da Republike Srpska ima podršku Rusije i Kine koje, kako je rekao, ne priznaju Šmita.

„Svedoci smo da i Savet bezbednosti UN ne prizanje Šmita“, rekao je Šešelj aludirajući na jučerašnju sednicu SB na kojoj Šmitu nije bilo odozvoljeno da se obrati.

Naveo je da su institucije Srbije najavljivale posetu Šmita kao posetu visokog predstavnika, te ukazao da i na zvaničnom sajtu predsednika Srbije piše da se sastao da visokim predstavnikom.

„Smatramo da Srbija, u punom kapacitetu treba da stane iza Republike Srpske a ne da u interesu zapadnih sila stane iza Šmita“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, sada je potrebno da svi stanu iza srpskog čalana predsedništva BIH Milorada Dodika, a da Republika Srpska ne sme da odustane od svoje borbe.

Upitan o predstojećim izborima u Severnoj Makedoniji, on je rekao da bilo ko da pobedi, treba da ima iz Srbije pruženu ruku za saradnju.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

//