“Činjenica da tuženi ima status javne ličnosti ne znači da se javnosti mogu prezentovati podaci na taj način da se tužilac s namerom osumnjiči da je izvršilac dela koje je kažnjivo, a u svakom slučaju moralno neprihvatljivo. Tuženi nisu obavezni da tužiocu naplate štetu zato što su o njemu pisali negativno, ili su ukazivali na odredjene dogadjaje, odnosno pojave već što su svojim pisanjem namerno u javnosti stvorili utisak i upućivali na zaključak da je tužilac učinilac kažnjivih dela, nemoralan i opasan čovek”, navodi se u obrazloženju presude.

Iz SSP navode da je na taj način Apelacioni sud potvrdio odluku Višeg suda da je Vučićević dužan da Djilasu plati 100.000 dinara zbog povrede časti i ugleda.

“Ovo je samo jedna u nizu presuda koje dokazuju nameru režimskih medija da lažima i uvredama diskredituju svakog čoveka koji se bori protiv ovog nestručnog, bahatog i kriminalizovanog režima. Svi koji su se na ovaj način proganjali ljude će, u skladu sa Zakonom o lustraciji, odgovarati nakon što za samo nekoliko meseci ovaj režim i definitivno ode u istoriju”, rekli su iz SSP.

//